Kom og oplev
VM i Banecykling 2024

Webtilgængelighed

Ballerup Idrætsbys tilgængelighedserklæring for websitet www.ballerupsuperarena.dk.

Indledning

Hvis du oplever du problemer med tilgængelighed, så skriv endelig til os på idrætsby@balk.dk

Ballerup Super Arena v. Ballerup Idrætsby (Ballerup Kommune) er et idrætsanlæg og en venue, hvor gæster kan udøve og opleve idræt, sportsbegivenheder m.m.

Det er i denne forbindelse vigtigt at understrege at, der på denne hjemmeside ikke ligger information, som man, som borger lovkravsmæssigt er forpligtet til at forholde sig til, dersom det er aldeles frivilligt om man ønsker at deltage i idræts- og kulturoplevelser.

På dette website kan man udelukkende orientere sig om hvilke sport-, kultur- og kommercielle arrangementer Ballerup Super Arena er ramme for. Man kan ikke købe billetter direkte på websitet og man kan ikke orientere sig om foreningsaktiviteter i arenaen.

Blinde, svagtseende, døve, personer med nedsat hørelse og personer med andre perceptions- eller funktionsnedsættelser, skal på samme måde som alle andre kunne orientere sig om de kommercielle tilbud i Ballerup Super Arena.

Derfor bestræber Ballerup Idrætsby sig løbende på at designe læsbarheden og navigationen www.ballerupsuperarena.dk så enkel og tydelig som muligt. Dog prioriterer vi også det æstetiske udtryk, dersom vores produkter er fysiske, sanselige og æstetiske.

I det følgende kan du læse – på en kommunikativ klar og tydelig måde – hvordan vi tilgår tilgængelighedsarbejdet på www.ballerupsuperarena.dk – udfyldt i den dertil indrettede skabelon omhandlende tilgængelighedserklæring i relation til ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

 

Webtilgængelighedserklæring

Ballerup Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://ballerupsuperarena.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

 

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://ballerupsuperarena.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

 

Du kan kontakte Ballerup Super Arena i Ballerup kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://ballerupsuperarena.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

 

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

 

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav).

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

 

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.


Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har selv gennemgået siden.


Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter.,

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter


Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

 
Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Billeder (WCAG 1.1.1 “Ikke-tekstbaseret indhold” )
  Der er eksempler på, at dekorative billeder ikke er skjult for skærmlæsere (tom alt-tag mangler). Endvidere mangler der beskrivende tekster til billeder, der indsættes i indholdsfelter. De fotos Ballerup Super Arena benytter på websiden, fremstiller oftest cykelryttere i på cykelbanen. Det vil ikke give mening at forklare hvad der sker på disse fotos, da konteksten på billederne er den samme og det dels vil være umuligt at adskille det ene foto fra et andet, dels forklejne den sportslige situation.

 • Tastatur (WCAG 2.1.1 “Tastatur”)
  Der er funktioner, der ikke kan betjenes fuldt ud via tastatur, fx. søgning på arrangementer og udlejning.
 • Uforholdsmæssig stor byrde (WCAG)
  På omtalesiderne linkes til tider til eksterne youtube-og/eller vimeovideoer, hvor den potentielle sport-og kulturforbruger kan opleve eksempler på den begivenhed, som de overvejer at købe billet til. Disse videoer er sjældent udstyret med undertekster, da der sjældent er tale i videoerne.
  At foromtale sport- og kulturtilbud med tekster, fotos og videoer er generelt svært at erstatte med andre formidlingsmetoder, med det formål  at tilgodese det forholdsvist lille antal potentielle gæster, der enten er blinde, svagtseende, døve, personer med nedsat hørelse eller andre personer med andre perception- eller funktionsnedsættelser, der netop af samme årsag, sjældent nyder at gå i sportsanlæg.

 • Websiden er dansksproget
  Vi har valgt at siden er skrevet på dansk, på trods af at vi også appellerer til internationale gæster og gæster, der bor i Danmark, men som ikke behersker sproget dansk. Vi bestræber os på, når vi præsenterer events, der specifikt også appellerer til ikke-dansksprogede gæster, at supplere beskrivelsen af eventet på engelsk. Dette ses på de respektive eventsider.


Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

 
Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.


Det offentlige organs beskrivelse: Én gang om året gennemgår Ballerup Super Arena websitet og sikrer derved erkendelsen om evt. optimering af webtilgængeligheden på webstedet. Ballerup Idrætsby arbejder, indenfor den årlige budgetramme, for budgettering og projektledelse af videreudvikling af sitet, så det indenfor en overskuelig årrække lever optil lov om webtilgængelig.

 
Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven
Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes. Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via https://www.was.digst.dk/henvendelsesformular

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du således forinden kontakte Ballerup Super Arena med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet.

 

Denne erklæring blev første gang offentliggjort den 23. september 2020.

Erklæringen blev senest revideret den 14. maj 2024.