Kom og oplev
VM i Banecykling 2024

Velkommen i Ballerup Super Arena

Ballerup Super Arena ligger midt i Ballerup Idrætsby og er en specialiseret sportsvenue med velodrom samt fleksible møde- og konferencefaciliteter indrettet i moderne stil.

Om arenaen

Ballerup Super Arena ligger midt i Ballerup Idrætsby og er en specialiseret sportsvenue med velodrom, samt fleksible møde- og konferencefaciliteter indrettet i moderne stil.

Ballerup Super Arena ligger centralt placeret med kort afstand til Ballerup centrum, tæt ved motorring 4, S-tog, bus og med masser af gratis P-pladser lige ude foran. Her er masser af plads, dagslys og god stemning. 

Ballerup Super Arena har Danmarks eneste indendørs cykelbane. Det gør os til hele Danmarks cykelarena.

Danmark er kendt som en cykelnation, og vi har nogle af verdens dygtigste cykelryttere. Ikke mindst inden for den særlige disciplin: banecykling.

Med sin unikke cykelbane tiltrækker Ballerup Super Arena naturligt cremen af cykelfolket og fungerer blandt andet som Team Danmark-elitesportscenter. Det danske OL- og VM-vindende landshold i banecykling har cykelbanen i Ballerup Super Arena som sin hjemmebane. Hver dag klikker banelandsholdet sig i pedalerne for at træne på velodromen - Danmarks eneste indendørs cykelbane.

 

Fleksibel venue med let adgang for gæster

Ballerup Super Arena tilbyder en unik ramme omkring erhvervsarrangementer som konferencer og messer. Arenaen kan inddeles på uanede måder, og der er flere indgange og mindre lokaler. Se mere under udlejning.

Ballerup Super Arena ligger centralt placeret med kort afstand til Ballerup centrum, tæt ved motorring 4, S-tog, bus og med masser af gratis P-pladser lige ude foran. Se mere om adgang til arenaen under Dit besøg.

Alle der lejer arenaen er med til at støtte idrætslivet, for indtjeningen indgår i et kredsløb, der gør det muligt at afholde endnu flere sportsbegivenheder.

 

Historik

Ballerup Super Arena er opført i 2001 af BSF-Fonden (Ballerup Superarena Fonden). I fonden sad repræsentanter for Ballerup Kommune, det lokale erhvervsliv og Danmarks ældste cykelklub, Dansk Bicycle Club (DBC). BSF-Fonden var ejer indtil arenaen i sommeren 2004 blev solgt til Ballerup Kommune.

Det var et brændende ønske om at få en cykelbane, en velodrom, i international klasse, der i slutningen af 1990'erne fik DBC til at sælge sin udendørs bane i Ordrup, som de havde haft siden 1888. Banen havde haft sin storhedstid frem til anden verdenskrig, hvor cykelstjerner som Thorvald Ellegaard og Willy Falck Hansen tiltrak et stort publikum til den udendørs cykelbane. Og den fungerede frem til 2000. Men banecyklingens udvikling havde fået flere lande til at bygge hele haller om deres velodromer. Hvis Danmark fortsat ville være blandt de bedste, måtte vi også etablere en indendørs mulighed for vores banecykelryttere.

Med hjælp fra den tyske arkitekt og ekspert i velodromer, Ralph Schürmann, blev Danmarks første indendørs cykelbane bygget og indviet i Ballerup.

Dansk Bicycle Club er stadig en stor del af Ballerup Super Arena, og klubben udklækker fortsat nye banecykelelskere og -talenter. DBC har kontor og klublokaler på samme gang som administrationen, og hvert år cykler medlemmerne mere end 1.500 timer på banen og arrangerer i den kolde sæson hvert år mange baneløb, der er åbne for tilskuere.

 

Ballerup Super Arena i tal

Ballerup Super Arena er en fleksibel multiarena med et bruttoareal på 15.000 m2 fordelt på en 250 m lang cykelbane, en inderkreds, handicapvenlige faciliteter, tribuner, tre lounger/mødelokaler, backstage-lokale, kontorer og øvrige faciliteter.

Arenaen er godkendt til i alt 9.200 publikummer. Inderkredsens gulvareal er 3.690 m2. Her er plads til 5.000 stående eller 2.800 siddende publikummer. På tribunerne er der plads til 3.700 siddende publikummer. Maksimumkapaciteten for siddende gæster er alt i alt 6.500. Udenfor er der i alt 700 gratis parkeringspladser.

 

Vi elsker sport!

Hos Ballerup Kommune er det et erklæret formål, at Ballerup Super Arena er kraftcenter for eliteidrætten og  vi favner sport i flere genrer og niveauer. Det lokale foreningsidræt har dagligt træning i inderkredsen.

Hele året afholdes stævner for både amatører og professionelle, der nyder godt af vores store gulvareal og mange tilskuerpladser. VM i badminton, Regionals i Crossfit og VM i banecykling er blandt andet blevet afholdt her med stor succes. Til dagligt fungerer hallen som multiarena for træning i mange discipliner, og cykelbanen bruges som Team Danmark-elitesportscenter for landets bedste banecykelryttere.

Ballerup Super Arena er en del af Ballerup Kommune, og det giver de lokale sportsforeninger en helt unik mulighed. Vi støtter nemlig  lokale sportsfolk, så de kan opleve suset ved at afholde deres store sportsbegivenheder i professionelle rammer - fordi glæden ved sport styrkes, når omgivelserne er gode.