HER FINDER DU ARENAEN

Du kan finde kørselsvejledning på Google Maps og information om den offentlige transport på Rejseplanen.

Cykelrytteres mekka 

Danmark er kendt som en cykelnation, og vi har nogle af verdens dygtigste cykelryttere. Ikke mindst indenfor den særlige disciplin, som banecykling er. Ballerup Super Arena tiltrækker med sin unikke cykelbane naturligt cremen af cykelfolket og fungerer blandt andet som Team Danmark-elitesportscenter. Hver dag spænder landsholdet cykelskoene og klikker sig op på pedalerne for at træne sig marginaler bedre på velodromen - Danmarks eneste indendørs cykelbane.

DBC og velodromen

Da Ballerup Super Arena blev opført i 2001, var det i samarbejde med Danmarks ældste cykelklub, Dansk Bicyckle Club. 

Det var et brændende ønske om en cykelbane, en velodrom, i international klasse, der fik cykelklubben DBC til at sælge den udendørs bane, som de havde haft i Ordrup siden 1888. Banen havde haft sin storhedstid frem til anden verdenskrig, hvor cykelstjerner som Thorvald Ellegaard og Willy Falck Hansen trak publikum til den udendørs cykelbane. Og den fungerede frem til 2000. Men banecyklingens udvikling havde fået flere lande til at bygge hele haller om deres velodromer. Ville Danmark fortsat være med blandt de bedste, måtte vi også her skabe en indendørs mulighed for vores banecykelryttere.  

Med hjælp fra den tyske arkitekt og ekspert i velodromer, Ralph Schürmann, blev Danmarks første indendørs cykelbane bygget og inviet. Den dag i dag har cykelklubben kontor i Ballerup Super Arena, og klubben er stadig med til at udklække nye banecykelelskere og -talenter.

Dansk Bicycle Club er stadig en stor del af Ballerup Super Arena. cykelklubben har kontor og klublokaler på samme gang som administrationen, og hvert år cykler medlemmerne mere end 1.500 timer på banen og arrangerer i den kolde sæson hvert år mange baneløb, der er åbne for tilskuere. Klubben er på den måde én af kommunens mest aktive foreninger. Find DBC's kontortider og læs mere om klubben på cykelbanen.dk.


Vil du prøve? 

Virksomheder og private har også mulighed for at prøve kræfter med banens hældninger og skarpe kurver. Find mere om muligheden for at køre på banen