HER FINDER DU ARENAEN

Du kan finde kørselsvejledning på Google Maps og information om den offentlige transport på Rejseplanen.

Cykling, DBC og Velodromen

Banecykeltalenter træner sig hver dag bedre på Hele Danmarks Cykelbane

Om velodromen

Prøv cykelbanen

Har du selv lyst til at prøve banecykling? Se dine muligheder

Om cykelevents

Cykelrytteres mekka 

Danmark er kendt som en cykelnation, og vi har nogle af verdens dygtigste cykelryttere. Ikke mindst indenfor den særlige disciplin, som banecykling er. Ballerup Super Arena tiltrækker med sin unikke cykelbane naturligt cremen af cykelfolket og fungerer blandt andet som Team Danmark-elitesportscenter. Hver dag spænder landsholdet cykelskoene og klikker sig op på pedalerne for at træne sig marginaler bedre på velodromen - Danmarks eneste indendørs cykelbane.

DBC og velodromen

Da Ballerup Super Arena blev opført i 2001, var det i samarbejde med Danmarks ældste cykelklub, Dansk Bicyckle Club. 

Det var et brændende ønske om en cykelbane, en velodrom, i international klasse, der fik cykelklubben DBC til at sælge den udendørs bane, som de havde haft i Ordrup siden 1888. Banen havde haft sin storhedstid frem til anden verdenskrig, hvor cykelstjerner som Thorvald Ellegaard og Willy Falck Hansen trak publikum til den udendørs cykelbane. Og den fungerede frem til 2000. Men banecyklingens udvikling havde fået flere lande til at bygge hele haller om deres velodromer. Ville Danmark fortsat være med blandt de bedste, måtte vi også her skabe en indendørs mulighed for vores banecykelryttere.  

Med hjælp fra den tyske arkitekt og ekspert i velodromer, Ralph Schürmann, blev Danmarks første indendørs cykelbane bygget og inviet.

Dansk Bicycle Club er stadig en stor del af Ballerup Super Arena, og klubben udklækker fortsat nye banecykelelskere og -talenter. DBC har kontor og klublokaler på samme gang som administrationen, og hvert år cykler medlemmerne mere end 1.500 timer på banen og arrangerer i den kolde sæson hvert år mange baneløb, der er åbne for tilskuere. Klubben er på den måde én af kommunens mest aktive foreninger. Find DBC's kontortider og læs mere om klubben på cykelbanen.dk.

Banecykling i dit arrangement

Vil du kombinere dit arrangement med en unik oplevelse for dine deltagere? Uanset om du holder et halvdagsmøde eller et stort seminar, så kan vi sammen finde ud af, hvordan en tur på banen kan gøres til en del af dit arrangement. Kontakt os for at høre om mulighederne.

 

Prøv selv cykelbanen...

Prøv banen – cykelevent
Kom til to-timers cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena, med tidligere topcykelrytter Jimmi Madsen som din holdkaptajn. "Cykelevent - prøv banen" er både til individuelle og grupper fx kolleger eller venner, hvor det kun er jer, der sætter tempoet. Perfekt til firmaarrangement, teambuilding, polterabend, vennegruppen eller landevejsklubben. Alle kan være med.
Netværkscykling
Fast cykeltræning to gange om ugen i vintersæsonen. "Netværkscykling" er til dig, der har lyst til at cykle hver uge og forbedre dine evner sammen med andre cykelentusiaster på Ballerup Super Arenas velodrom. Eneste forudsætning er, at du skal holde af fart og have lyst til at udfordre dig selv.
Cykelklubben DBC
Er du blevet bidt af banecykling, så er det måske på tide at sætte din træning i system gennem cykelklubben Dansk Bicycle Club (DBC). Med rødder tilbage til 1881 er DBC Danmarks ældste cykelklub, og alle medlemmer får mulighed for at træne i Ballerup Super Arena til daglig. Et medlemsskab giver dig et træningsmiljø på højeste niveau og samtidig støtter du udviklingen af dansk banecykling.
En del af dit arrangement
Vil du gøre cykling til en del af dit arrangement i Thorvald Ellegaard eller Ballerup Super Arena, så kontakt os for at få en skræddersyet løsning, der passer til dit behov. Hvad enten du ønsker at afholde et kursus for en mindre forsamling eller en spektakulær event for flere tusinde publikummer, sikrer vi i fællesskab, at dit arrangement og omgivelserne spiller sammen.