HER FINDER DU ARENAEN

Du kan finde kørselsvejledning på Google Maps og information om den offentlige transport på Rejseplanen.

18. juni:

Indvielse af cyklecrossbanen i Ballerup Idrætsby (udendørs) 

Kl. 9.00 byder Ballerup Idrætsby på kaffe og wienerbrød. Der vil være åbningstale ved Ballerups borgmester, som også vil skyde det første løb i gang. Sidst på formiddagen kan interesserede børn og unge låne en cykel og prøve cyklecross med kyndig instruktion fra Cykelklubben ABC.

Cyklecrossbanen henvender sig til cyklecross-, gravel- og mountainbikeryttere - især i efterårs- og vintermånederne.

På banen er der blevet konstrueret en speciel løbetrappe i træ, hop, grustoppe, en pumptrack og en 40 meter lang sandgrav. Ved siden af banen er der lavet en cykelservicestation med luft og snart også vand til cykelvask.

Træningsbanen er åben året rundt for alle cykelentusiaster, og i cyklecross-sæsonen (oktober til februar) har cykelklubberne ABC København og CK Fix Rødovre åben træning for børn og voksne hver tirsdag og torsdag kl.17.15-18.45, hvor alle er velkomne.

Program
Kl. 9.00 Kaffe og kage samt åbningstale v. borgmester Jesper Würtzen
Kl. 9.30 Borgmesteren skyder det første løb i gang
Kl. 9.30-10.00 Løb 1 (kriterium)
Kl. 10.00-10.30 Løb 2 (kriterium)
Kl. 10.30-11.30 Interesserede børn (8-15 år) kan låne en cykel og prøve at køre på cyklecrossbanen. Cykelklubberne ABC København og CK Fix Rødovre hjælper og instruerer.

Hvad er cyklecross?
Cyklecross er en af de hurtigst voksende discipliner inden for cykelsporten, som i de seneste år har haft en eksplosiv tilgang, men Danmark har faktisk en stolt tradition i cyklecross - bl.a. med legenden Henrik Djernis som verdensmester i 1993. 

I cyklecross konkurrerer rytterne på en rute, der består af en kombination af veje, græs og stier. Ruterne har naturlige eller konstruerede forhindringer som fx trapper og bomme, der skal tvinge rytterne til at springe af og på cyklen. Ruten er 2.500-3.500 meter lang og på eliteplan køres der på ruten i op til 60 minutter for mænd og 40 minutter for kvinder. 

Det er muligt at deltage i licensløb fra det år man fylder 9 år, men der findes tilbud, som også henvender sig til en yngre målgruppe.

Konkurrencesæsonen løber fra start oktober til ultimo februar, men sporten kan trænes og dyrkes året rundt – og altså nu på en dedikeret bane i Ballerup. Den første af sin slags i Danmark.

Velkommen til Ballerup Cyklecrossbane!