HER FINDER DU ARENAEN

Du kan finde kørselsvejledning på Google Maps og information om den offentlige transport på Rejseplanen.

14.-15. januar 2023:

Mudderræs i Ballerup

Kom og oplev danmarksmesterskab i cykelcross omkring Ballerup Super Arena den 14. og 15. januar. Helt gratis!

Lørdag d. 14. og søndag d. 15. januar vil hundredvis af landets bedste cykelryttere trodse vejrliget, når Arbejdernes Bicycle Club (ABC) inviterer til danmarksmesterskab i cykelcross for Eliten samt børne-, ungdoms- og masterklasser omkring Ballerup Super Arena. Her har klubben bygget en særlig bane, som byder på asfalt, grus, græs, trapper, hop og stejle skrænter, der skal forceres på racercykler med lidt bredere dæk end normalt. Fordi det hele foregår på en 3,5 km afmærket rundstrækning omkring cykelbanen, vil der være gode muligheder for at opleve sporten på nært hold. Og der vil være mulighed for at melde sig til motions- og børneløb.

Cykelcross er en speciel vinterdisciplin, som tidligere har været populær i Danmark med navne som Henrik Djernis, Thomas Nørup og Joachim Parbo. Nu er sporten på vej frem igen, og det er denne positive udvikling, ABC ønsker at bidrage til i Ballerup, dels ved at præsentere sporten i et grønt og publikumsvenligt område, dels for at give flere børn og unge lyst til at dyrke motion i en rigtig cykleklub.

»Dansk cykelsport udmærker sig med meget flotte resultater på højeste niveau i disse år, og vi vil gerne være med i fødekæden af talenter og ildsjæle i cross-disciplinen«, udtaler Jens Balzer Hansen, der er medlem af den arrangerende klub og løbsansvarlig. Han forklarer også, at mange store landevejscykelryttere netop er udklækket i cykelcross og nævner hollandske Mathieu van der Poel, belgiske Wout van Aert og den 19-årige dansker Gustav Wang, der for nylig blev juniorverdensmester i enkeltstart, og i de seneste to år har kørt for ABC. Klubben forventer, at Gustav Wang vil stille til start.

På dagen vil crossrytterne starte i inddelte aldersklasser, som skal køre mellem 30-60 min. ad gangen, børn kortest, professionelle længst. Der er planlagt 10 starter fra kl. 9.30 om morgenen til kl. ca. 15.

»Selv om 40 eller 50 min. måske lyder som kort tid, så kan jeg garantere for, at det er hårdt. Cykelcross er spurt på spurt i et teknisk vanskeligt terræn, så vi kommer nok også til at opleve et par styrt«, siger Jens Balzer Hansen, som understreger, at rytterne sjældent slår sig alvorligt, da underlaget er blødere end asfalten på landevejen eller de skrå brædder indenfor i Ballerup Super Arena.

Der vil i år være musik ved den garvede duo ABCdjx samt Expo med fra fx Hjælperytteren, Bike 7 og Bak Optics samt salg af kaffe, pølser og flæskestegssandwich. Der kan parkeres på parkeringspladsen øst for Arenaen. Der vil være frivillige hjælpere til at vise vej og garantere rytternes sikkerhed.

Vi ses til mudderfest i Ballerup Idrætsby - Super Arena den 14. og 15. januar.
Og bemærk: Det koster gratis!

 

 Praktisk

Hvornår: 14. og 15. januar 2023 kl. 9.30-15.00
Hvad: Danmarksmesterskab i cykelcross for Eliten samt børne-, ungdoms- og masterklasser
Entré: 40,- pr. start for ikke-klubmedlemmer
Mad og drikke:  Kan købes på pladsen
Arrangør: ABC København (Arbejdernes Bicycle Club København)
Arrangøren på Facebook: facebook.com/ABCKøbenhavn

Ballerup Super Arena er #HeleDanmarksCykelarena. Vi glæder os til at give dig endnu en god oplevelse.